Butter chicken

8 Αυγούστου 201022:00

butter_chickenΣυνταγή από την Ινδική κουζίνα με μία δόση Καραϊβικής

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές (χωρίς κόκαλα και πέτσες)
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα
  • 1 πιπεριά jalapeno
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κουτ.σούπας κουρκουμάς
  • 2 κουτ. σούπας τσίλι
  • ½ κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 750 ml ντοματάκια (μεγάλη κονσέρβα)
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 500 ml γιαούρτι 2%
  • 4 κουτ. σούπας φρέσκος κόλιανδρος

  • Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
  • Χυμός από 1 μοσχολέμονο
  • 250 ml γάλα καρύδας (περίπου ½ κονσέρβα)

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
  • Βάζουμε το λάδι να κάψει και το τηγανίζουμε (3-4 λεπτά)
  • Προσθέτουμε το χυμό του μοσχολέμονου
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την κανέλα και την πιπερίτσα
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το τσίλι, τα αμύγδαλα, τις ντομάτες, τον πελτέ, το γιαούρτι και το γάλα καρύδας
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιανδρο.

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr