Συνταγή από την Ινδική κουζίνα με μία δόση Καραϊβικής
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές (χωρίς κόκαλα και πέτσες)
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ.σούπας βούτυρο
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 κουτ.γλ. κανέλα
- 1 πιπεριά jalapeno
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουτ.σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 2 κουτ.σούπας κουρκουμάς
- 2 κουτ. σούπας τσίλι
- ½ κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
- 750 ml ντοματάκια (μεγάλη κονσέρβα)
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 500 ml γιαούρτι 2%
- 4 κουτ. σούπας φρέσκος κόλιανδρος
- Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
- Χυμός από 1 μοσχολέμονο
- 250 ml γάλα καρύδας (περίπου ½ κονσέρβα)
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει και το τηγανίζουμε (3-4 λεπτά)
- Προσθέτουμε το χυμό του μοσχολέμονου
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την κανέλα και την πιπερίτσα
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το τσίλι, τα αμύγδαλα, τις ντομάτες, τον πελτέ, το γιαούρτι και το γάλα καρύδας
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Στο τέλος προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιανδρο.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.