Χαμός στη Βόρεια Ελλάδα με το Mohito με τσίπουρο ή με Ρακί. Ξανθιώτικη η ανακάλυψη !

24 Ιουνίου 201411:30

Ολη την Ελλάδα φαίνεται ότι κατακτά η ανακάλυψη του “Mohito με τσίπουρο”  ή του “Ρακίτο” που ξεκίνησαν από την Ξάνθη. Ο συνδυασμός της κουβανέζικης διάσημης συνταγής και της ελληνικής παράδοσης, ή αλλιώς η αντικατάσταση του βασικού στοιχείου του γνωστού κοκτέιλ, που είναι το ρούμι, με το φθηνότερο τσίπουρο ή το ρακί , δημιούργησαν σε μπαρ της πόλης τα νέα ποτά. Μάλιστα για το “Ρακίτο” έχει εξακριβωθεί  ότι ξεκίνησε από το Αερικό.

Οι συνταγές αυτές, με υπογραφή Ξάνθης, ήδη από το περυσινό καλοκαίρι, δείγμα της φαντασίας του Έλληνα, άρχισαν  να γίνονται πολύ δημοφιλείς στα μπαρ της Βόρειας Ελλάδας και η φήμη τους  άρχισε να επεκτείνεται και νοτιότερα. Μιλάμε για το  “Mohito-Τσίπουρο” και το “Ρακίτο” !

Μάλιστα, ορισμένοι αναφέρουν ότι οι ελληνικές εκδοχές τους αρέσουν περισσότερο από τις κουβανέζικες !

Η συνταγή, που αντικαθιστά το ρούμι , έχει ως εξής:
moxitoΜέσα σε ένα μεγάλο ποτήρι, λιώνουμε με το γουδοχέρι τον δυόσμο στη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο με μερικές σταγόνες τσίπουρο ή ρακί
Γεμίζω το ποτήρι πάγο προσθέτω το χυμό από το λεμονάκι, το τσίπουρο  ή το ρακί και συμπληρώνω με σόδα ως απάνω.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr