Στην περιπλάνηση μας στην Ινδία ανακαλύψαμε αυτό το πιάτο που είναι ένα μείγμα με καρυκεύματα και ρεβίθια.
Σερβίρετε με ρύζι απλό ή ακόμα καλύτερα με ρύζι Basmati.
Συστατικά συνταγής
Οδηγίες συνταγής
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα, αλλά όχι να καεί. Προσθέτουμε το τζίντζερ, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέτουμε τις πράσινες πιπεριές chili, τη σκόνη chili τον κόλιανδρο, το κύμινο, τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη θερμο κρασία και προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό και τις ντομάτες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα ρεβίθια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τη σκόνη amchur και το garam masala. Ανακατεύουμε καλά, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
www.lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;