Chana Masala

7 Απριλίου 201013:50

chana-masala_finalΣτην περιπλάνηση μας στην Ινδία ανακαλύψαμε αυτό το πιάτο που είναι ένα μείγμα με καρυκεύματα και ρεβίθια.

Σερβίρετε με ρύζι απλό ή ακόμα καλύτερα με ρύζι Basmati.

Συστατικά συνταγής

  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 6 κουταλιές λάδι
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουταλιά σκόρδο τριμμένο
  • 1-2 πράσινες πιπεριές chilies, χωρίς σπόρους αλεσμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο τριμμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (turmeric)
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες, στραγγισμένες
  • 320 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη amchur ή 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι garam Masala

Οδηγίες συνταγής

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα, αλλά όχι να καεί. Προσθέτουμε το τζίντζερ, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέτουμε τις πράσινες πιπεριές chili, τη σκόνη chili τον κόλιανδρο, το κύμινο, τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη θερμο κρασία και προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό και τις ντομάτες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα ρεβίθια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τη σκόνη amchur και το garam masala. Ανακατεύουμε καλά, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  • Διάρκεια: 30 λεπτά

www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr