Cheesecake

19 Σεπτεμβρίου 201005:16

cheese_cake_amerCheesecake στον φούρνο από την Αμερική

Υλικά για 10 – 12 άτομα

Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα digestive
150 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση
50 γρ. ζάχαρη
20 γρ. κορν φλάουερ
500 κρέμα τυρί
2 αυγά
75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για τις φράουλες

100 γρ. ζάχαρη
500 γρ. φράουλες
1 κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στα δύο

Οδηγίες

Βάση

  1. Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο το οποίο  έχουμε λίγο λιώσει .
  2. Τα τοποθετούμε πιέζοντας σε ένα τσέρκι (διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 – 5 εκ. κατά προτίμηση) και ψήνουμε σε  φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 160 – 180 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά.

Γέμιση

  1. Σε ένα μπολ  χτυπάμε το τυρί μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ και όταν μαλακώσει προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει κρέμα.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Τοποθετούμε αυτό το μείγμα πάνω στο προ ψημένο μπισκότο και ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά στους 190ºC μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με τις φράουλες.

Φράουλες

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγη – λίγη τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει. Ύστερα προσθέτουμε τις φράουλες μαζί με τη βανίλια και ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr