Cheesecake στον φούρνο από την Αμερική
Υλικά για 10 – 12 άτομα
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα digestive
150 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
50 γρ. ζάχαρη
20 γρ. κορν φλάουερ
500 κρέμα τυρί
2 αυγά
75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για τις φράουλες
100 γρ. ζάχαρη
500 γρ. φράουλες
1 κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στα δύο
Οδηγίες
Βάση
- Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο το οποίο έχουμε λίγο λιώσει .
- Τα τοποθετούμε πιέζοντας σε ένα τσέρκι (διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 – 5 εκ. κατά προτίμηση) και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 160 – 180 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά.
Γέμιση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ και όταν μαλακώσει προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Τοποθετούμε αυτό το μείγμα πάνω στο προ ψημένο μπισκότο και ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά στους 190ºC μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με τις φράουλες.
Φράουλες
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγη – λίγη τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει. Ύστερα προσθέτουμε τις φράουλες μαζί με τη βανίλια και ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου.