Τσίλι κον κάρνε – Chilli Con Carne
Υλικά για 4 – 6 μερίδες
* 500g κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 2 κονσέρβες ντομάτες κονκασέ (450γρ)
* 3 κουταλιές της σούπας πελτέ
* 4 κουταλιές της σούπας ξίδι
* 2 κουτ αποξηραμένα μυρωδικά
* 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
* 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
* 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτα μπαχαρικά
* 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
* 2 κονσέρβες κόκκινα μεξικάνικα φασόλια
* 2 κουταλιές της σούπας λάδι
* Αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία
Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το σκόρδο, το κρέας και μπαχαρικά τσιγαρίστε μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε το υπόλοιπο των συστατικών (εκτός από τα φασόλια) και αφού αρχίσουν να βράζουν καλύψτε και σιγοβράστε για 30 λεπτά.
Στραγγίξατε καλά τα φασόλια και βάλτε και αυτά στην κατσαρόλα. Σιγοβράστε για άλλα 30 λεπτά.
Τεστάρετε τα μπαχαρικά και προσθέστε όσο τσίλι θέλετε .
Σερβίρετε το ζεστό με ρύζι μπασμάτι.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;