Τα αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ, τα απολαμβάνετε και σκέφτεστε πόσο δύσκολο είναι να φτιαχτούν. Κι όμως είναι από τις ευκολότερες και πιο γρήγορες συνταγές μπισκότων, για να μην πούμε και από τις πιο αγαπημένες!
ΥΛΙΚΑ
2/3 φλυτζανιού βούτυρο
½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
½ φλυτζάνι τσαγιού μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήστε την κουβερτούρα στο χώρο της κουζίνας να μαλακώσει, όχι να λιώσει! Κόψτε την με τη βοήθεια ενός μαχαιριού σε κομματάκια. Μην σας νοιάξει ούτε το σχήμα τους ούτε αν θρυμματιστούν λίγο.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης, το αυγό και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Κοσκινίστε το αλεύρι και αναμείξτε όλα τα στέρεα υλικά μαζί.
Ρίξτε το μίγμα του αλευριού στο μίγμα βουτύρου και αναμείξτε καλά. Προσθέστε και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε.
Βάλτε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίξτε στρογγυλές κουταλίτσες από το μίγμα σε απόσταση πέντε περίπου εκατοστών το ένα από το άλλο. Ψήστε τα για 8 περίπου λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ελαφρύ χρωματισμό.
Tip: -Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν προτού τα μεταφέρετε από το ταψί.
-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλλά σ’ αυτήν την περίπτωση παραλείψτε τη σόδα και το αλάτι.
-Σε όλα τα μπισκότα εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι ζαχαροπλαστικής, που το βρίσκω σε διάφορα καταστήματα βιολογικών προϊόντων.
Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;