Ένα γλύκισμα μεξικάνικο, που τα φτιάχνουν και τα πουλάνε στον δρόμο.Είναι κάτι αντίστοιχο με τις δικές μας τηγανίτες Εσείς δοκιμάστε το με τον καφέ σας ταιριάζει ιδανικά!
Τα υλικά μας
- 300 gr. νερό
- 160 gr.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 gr.ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 αυγό
- 1 λεμόνι
- Λάδι για το τηγάνισμα
Για το πασπάλισμα
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και το αλάτι να βράσουν.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη με ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι με τον χυμό του λεμονιού να κάψει.
- Μεταφέρουμε την ζύμη σε κορνέ με το χοντρό στόμιο.
- Μόλις κάψει το λάδι δημιουργούμε δημιουργούμε με το κορνέ μπαστουνάκια περίπου 5-7 εκατοστά.
- Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν τα churros και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.