Churros (Mεξικάνικο Γλύκισμα)
Υλικά
- 300 gr. νερό
- 160 gr.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 gr.ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 αυγό
- 1 λεμόνι
- Λάδι για το τηγάνισμα
Για το πασπάλισμα
Οδηγίες
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και το αλάτι να βράσουν.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη με ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι με τον χυμό του λεμονιού να κάψει.
- Μεταφέρουμε την ζύμη σε κορνέ με το χοντρό στόμιο.
- Μόλις κάψει το λάδι δημιουργούμε δημιουργούμε με το κορνέ μπαστουνάκια περίπου 5-7 εκατοστά.
- Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν τα churros και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Προέλευση: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4591&Itemid=49#ixzz1RpiqMn6l