Creme anglais (κρεμ ανγκλέζ)

15 Ιουλίου 201022:00

cremanglaiseΗ crem anglais συνηθίζεται σαν βάση για μπαβαρουάζ αλλά και διάφορα άλλα γλυκά καθώς αποτελεί βασική συνταγή της ζαχαροπλαστικής!

Συστατικά συνταγής

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κρόκοι αυγού

Οδηγίες συνταγής

Τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη και τους κρόκους. Ύστερα ρίχνουμε λίγο λίγο από αυτό το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε. Το βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Πριν αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε από την φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος. Δοκιμάζουμε την υφή της κρέμας με ένα κουταλάκι.

Διάρκεια: 10 λεπτά

http://www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr