Dumplings (Κινέζικα Ζυμαρικά)

14 Απριλίου 201016:49

dumplingsDumplings (Κινέζικα Ζυμαρικά)

Υλικά για 24 Dumplings

Για την ζύμη:

* 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 και 1 / 4 φλιτζάνια κρύο νερό
* 1 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

* 200γρ κιμά χοιρινό
* 200γρ βρασμένες γαρίδες χωρίς κέλυφος ψιλοκομμένες
* 1 κουταλάκι τζίντζερ ψιλοκομμένο
* 1 σκελίδα σκόρδο  θρυμματισμένο
* 5 φρέσκα κρεμμυδάκια  ψιλοκομμένα
* 1 κουταλιά της σούπας  oyster sauce
* 1 κουταλιά της σούπας  σόγια sauce
* 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι ρυζιού ( Η απλό ξύδι αν δεν βρίσκετε)
* 1 / 4 κουταλάκι κινέζικα μπαχαρικά

Για την σάλτσα (dip):

* 3 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
* 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
* 1 κουταλιά της σούπας νερό
* 1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
* Λίγες σταγόνες σησαμέλαιο
* 1 κουταλάκι του τζίντζερ κομμένο σε φέτες πολύ λεπτες

Προετοιμασία

Για την Ζύμη:

Ανακατέψτε το αλάτι στο αλεύρι. Αργά ανακατώστε με το  κρύο νερό, προσθέτοντας όσο είναι απαραίτητο για να σχηματιστεί μια  ωραία  ζύμη. Ζυμώστε  τη ζύμη σε μια ωραία μπάλα. Καλύψτε τη ζύμη και  αφήστε την  να ξεκουραστεί για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Για την Γέμιση:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα ομοιόμορφο μείγμα

Για τα Dumplings: Απλώστε την ζύμη σε λεπτά στρογγυλά κομμάτια τόσο μεγάλα ώστε να χωράνε μια τόπο 1 κουταλιά της σούπας γέμιση στη μέση και βρέξτε τις άκρες με νερό. Τυλίξτε πρώτα από άκρη σε άκρη πιέζοντας και κλείνοντας τις και μετά  φέρτε τις 2 άκρες κοντά σαν  μισοφέγγαρο πιέζοντας τις. Αλείψτε τα με λίγο λάδι και βάλτε τα στον ατμό για 10 – 15 λεπτά. Πριν το σερβίρισμα ζεστάνετε  1 κουταλιά της σούπας λάδι και 1 / 2 κουταλάκι σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τα dumplings για ένα λεπτό ή και λιγότερο σε κάθε πλευρά.

Για την σάλτσα (dip): Αναμείξτε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ.

www.syntages-mageirikhs.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr