Empanada (Πίτα χοιρινού από την Γκαλίθια)
http://www.mpatzakidis.gr/
συστατικά
Τοποθετήστε τις φέτες χοιρινού σε ένα πιάτο με πάπρικα, 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο και ρίγανη. Αλατοπιπερώστε και αφήστε το να κάτσει για 30 λεπτά.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε το χοιρινό πολύ γρήγορα, βγάζοντας τις φέτες καθώς ροδίζουν.
Στο ίδιο λάδι, τσιγαρίστε τις κομμένες πιπεριές, τα κρεμμύδια και το υπόλοιπο σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις προετοιμασμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ψήστε μέχρι οι ντομάτες να συρρικνωθούν και να γίνει πολύ πηκτή η σάλτσα.
Μοιράστε την ζύμη στα δύο. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη με πάχος 2 εκατοστά. Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια φόρμα κέϊκ. Απλώστε πάνω τη μισή σάλτσα.
Τοποθετήστε τις φέτες χοιρινού από πάνω και προσθέστε μια στρώση πιπεριές πιμέντο πάνω από αυτές. Κόψτε σε φέτες τα βραστά αυγά και τοποθετήστε τα πάνω από τα άλλα συστατικά. Περιχύστε την υπόλοιπη σάλτσα.
Ανοίξτε την υπόλοιπη ζύμη και σκεπάστε την πίτα. Ενώστε τις άκρες και αφαιρέστε ό,τι περισσεύει. Κάντε μια τρύπα στη μέση για να βγαίνει ο ατμός. Τοποθετήστε σε μέτριο ζεστό φούρνο για 30 λεπτά. Αλείψτε το πάνω μέρος με χτυπημένο αυγό και αφήστε να ψηθεί για άλλα 15-20 λεπτά. Η κρούστα πρέπει να είναι χρυσή και τραγανή. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;