Escalivada σαλάτα Catalana

24 Οκτωβρίου 201019:45

catalana_finalΤο όνομα της υπέροχης σαλάτας σημαίνει σιγοψημένη. Η εκδοχή που σας δίνουμε είναι βέβαια για το φούρνο αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα για ψήσιμο στο μπάρμπεκιου τα λαχανικά θα πάρουν μια καπνιστή μυρωδιά. Όπως και να χει συνοδεύστε με τη σαλάτα μας πιάτα κρεατικών της Ισπανικής κουζίνας και μπάρμπεκιου. 

Συστατικά συνταγής

  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 3 μεγάλες ντομάτες
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ κουτάλι της σούπας ξύδι από κρασί
  • Αλάτι και λευκό πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες συνταγής

Μ’ ένα πινέλο λαδώνουμε όλα τα λαχανικά. Τα βάζουμε όλα σ’ ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40 λεπτά. Βγάζουμε τις ντομάτες, την πιπεριά και τη μελιτζάνα, ενώ αφήνουμε τα κρεμμύδια να ψηθούν για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.

Κόβουμε το κοτσάνι από την πιπεριά και από τη μελιτζάνα και βγάζουμε το καπελάκι από τις ντομάτες.

Κόβουμε τα λαχανικά σε μακρόστενες λωρίδες, τα κρεμ μύδια σε ροδέλες και τις ντομάτες σε 4 κομμάτια.

Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά σ’ ένα σκεύος σερβιρίσματος και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

  • Διάρκεια: 1 ώρα

http://www.lovecooking.gr/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=653&Itemid=54

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr