Fish and Chips
Για το ψάρι
Για τις πατάτες
Για τη σως
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε πολύ ψηλή θερμοκρασία και κατά προτίμηση σε φριτέζα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μπύρα με το αλεύρι και δημιουργούμαι ένα παχύρρευστο χυλό, χωρίς κόμπους. Τοποθετούμαι το μείγμα στο ψυγείο. Ξεπλένουμε τις πατάτες επιμελώς σε κρύο νερό και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με χοντρό αλάτι. Μόλις το λάδι φτάσει σε επιθυμητή θερμοκρασία προσθέτουμε τις πατάτες και τηγανίζουμε για 6-8 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αφαιρούμε το χυλό από το ψυγείο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά το χυλό μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πασπαλίζουμε το ψάρι με αλεύρι μέχρι να το καλύψουμε ολόκληρο. Ακολούθως το βουτάμε μέσα στο χυλό και μετά στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία χρυσή κρούστα και αφαιρούμε. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναφέρουμε τις πατάτες στο σκεύος που τηγανίζουμε και ολοκληρώνουμε το τηγάνισμα μέχρι να γίνουν τραγανές. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ραντίζουμε με το ξύδι.
Για τη σως
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί και προσθέτουμε τα αγγουράκια τουρσί, την κάπαρη και τα κρεμμυδάκια. Για πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα, βάζουμε τις πατάτες και τα ψάρια μέσα σε χωνιά από εφημερίδες. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα ταρτάρ.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;