Γαλέος στη λαδόκολλα με πράσα και μαραθόριζα

26 Μαΐου 201310:00

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά.

Υλικά
για 4 άτομα
• 4 φέτες γαλέου, περίπου 200 γραμμ. η καθεμία
• ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
• 4 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ροδέλες
• 500 γραμμ. πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, σε ροδέλες
• 2 μαραθόριζες, σε ροδέλες
• 1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
• 4 λαδόκολλες
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαραθόριζα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και δυναμώνουμε τη φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Μοιράζουμε στις λαδόκολλες το περιεχόμενο του τηγανιού και από μία φέτα γαλέου. Αλατοπιπερώνουμε και διπλώνουμε καλά. Τοποθετούμε τα πακετάκια σε ένα πυρέξ ή σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ανοίγουμε τα πακετάκια με προσοχή και μεταφέρουμε το ψάρι σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το σερβίρουμε ζεστό.

Tip
• Mπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό μας με βραστές πατάτες και μπρόκολο.

Πηγή : homefood.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr