Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: 8-10 / Προετοιμασία: 25΄ / Χρόνος: 25΄
Για τη βάση
Για το σιρόπι
Για την κρέμα
Για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το γάλα, τα αυγά, τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ και τη μερέντα ή νουτέλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε για 25 λεπτά.
Αμέσως μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά.
Μόλις το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 2 – 3 λεπτά ώστε να λιώσει η ζάχαρη και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Σιροπιάζουμε κουταλιά-κουταλιά το κέικ μας με το σιρόπι αμέσως μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά.
Όσο κρυώνει η βάση, ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της. Μόλις πήξει η κρέμα και την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Συναρμολόγηση: Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κέικ και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για περίπου 30 λεπτά εκτός ψυγείου.
Στη συνέχεια, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Περίπου 1 ώρα αφού βάλουμε το γλυκό στο ψυγείο, ετοιμάζουμε το garni σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και διακοσμούμε το γλυκό με ροζέτες σαντιγί.
Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τις υπόλοιπες 4 ώρες.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;