Τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στην γνωστή έκθεση τροφίμων και ποτών DETROP 2013, στη ΔΕΘ αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ενώ η ΠΕ. Ξάνθης θα χρηματοδοτήσει τη συμμετοχή με ενιαίο περίπτερο για επιχειρήσεις της περιοχής, ανεξάρτητα αν οι άλλες Περιφερειακές Ενότητες θα συμμετάσχουν. Η έκθεση είναι η πιο γνωστή του κλάδου και η συμμετοχή αποφασίστηκε μετά από συνεργασία που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης με το Σωματείο Κρεοπωλών, προκειμένου να συμμετάσχουν επιχειρήσεις του κλάδου της Αλλαντοποιίας από την Ξάνθη, όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις με αρκετές διακρίσεις. Παράλληλα, η Περιφέρεια σε συνεργασία με τη Hellexpo και το Σωματείο Κρεοπωλών και τους Δρ. Κτηνιάτρους Ι. Αμβροσιάδη και Ν. Κασσαλιά, εκπονεί πανελλαδική έρευνα για τις καταναλωτικές συνήθειες γύρω από τα αλλαντικά, η οποία θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της έκθεση Detrop.
Aπό την πλευρά του ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών Γιώργος Μπατζακίδης, μιλώντας για το θέμα σημείωσε ότι η συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη είναι διαρκής και έχει αποδώσει ήδη σημαντικά αποτελέσματα για την προβολή των επιχειρήσεων του κλάδου και τη στήριξη των τοπικών προϊόντων ενώ ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία της συμμετοχής στη Detrop και τη συνεργασία με τη Helexpo προκειμένου να εκπονηθεί η πανελλαδική έρευνα για τα αλλαντικά.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχή και άλλων επιχειρήσεων των κλάδων τροφίμων και ποτών από την Ξάνθη, στην εν λόγω έκθεση. H έκθεση διεξάγεται από 7 μέχρι 10 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μαζί με τις μικρότερες εκθέσεις για τον οίνο και άλλα προϊόντα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;