Δεν είναι πρόβλημα να γελάς και να κλαις όταν οι Πασχάλης Λύρατζης, Μπάμπης Δημαρχόπουλος και Μανώλης Τσέπελης μιλάνε για παζάρια, αδέσποτα, παιδικές χαρές και ….πολύ δουλειά.
Πρέπει όμως μόνο να κλαις όταν ο Σάββας Μελισσόπουλος και οι συνεργάτες τους που έχουν, και αυτοί, αυτοδιοριστεί ως κάτι νέο, ικανό και μετά από εμάς το χάος, ασχολούνται με τις παιδικές χαρές, τα παζάρια και τα αδέσποτα. Δεν έχουν καταθέσει καμιά ουσιαστική πρόταση, το πρόγραμμα είναι έκθεση δημοτικού και βασίζονται ότι ο κόσμος θα ψηφίσει τον ατσαλάκωτο χαρακτήρα.
Για την επιβεβαίωση των παραπάνω, αρκεί να διαβάσετε το δελτίο τύπου της παράταξης, και αναρωτηθείτε όλοι σας, τι δεν μπορείτε να σκεφτείτε εσείς που δεν ασχολείστε με τις εκλογές
Η κατάσταση σήμερα:
- Το παζάρι της Ξάνθης συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς καμία αναβάθμιση, παρέμβαση, ανάδειξη, περαιτέρω αξιοποίηση. Η λειτουργία του εγείρει πολλούς προβληματισμούς, ανησυχίες και καταγεγραμμένα παράπονα από την πλευρά των παραγωγών, μικροπωλητών και επαγγελματιών που αναπτύσσονται στον χώρο.
- Καμία ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη, κανένα στρατηγικό σχέδιο στοχευμένης πολιτικής από τις Δημοτικές αρχές. Δεν υπάρχει ίχνος «Τουριστικής παρέμβασης», ενημέρωσης, πληροφόρησης, αν και το μέρος επισκέπτεται πλήθος τουριστών. Δεν υπάρχουν καλαίσθητα σημεία στάσης και ξεκούρασης, εξυπηρέτησης των βασικών αναγκών.
- Τα φαινόμενα παραβατικότητας κλοπών των δημοτών, έχουν αυξηθεί, ενώ τα βράδια το μέρος έχει μειωμένο, ως ανύπαρκτο, φωτισμό, καθιστώντας ανασφαλή και επικίνδυνη την διέλευση των δημοτών.
Οι προτάσεις μας:
- Η «πλατεία Ζωαγοράς» Ξάνθης μετατρέπεται σε στολίδι της πόλης και κέντρο ενδιαφέροντος αγορών, συνάθροισης, διασκέδασης και πολιτιστικής ανάδειξης της ιστορίας της Ξάνθης.
- Τοποθετείται σύγχρονος και ενεργειακά αναβαθμισμένος φωτισμός, τονώνοντας το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς των δημοτών, και διασφαλίζεται η φύλαξη και η ασφαλής τοποθέτηση οχημάτων στις θέσεις στάθμευσης του χώρου.
- Η καθαριότητα και η υγιεινή του χώρου αποτελεί προτεραιότητα.
- Δημιουργούνται νέοι χώροι στάσης / ξεκούρασης, ιδιαίτερα απευθυνόμενοι στην 3η ηλικία.
- Τοποθετούνται πινακίδες και σημεία INFOKIOSK προς εξυπηρέτηση και πληροφόρηση των καταναλωτών και επισκεπτών.
- Επαναπροσδιορίζεται το χωροταξικό σύστημα και οι διανομές αδειών, με έμφαση και κίνητρα για τους τακτικούς και συνεπείς μικροπωλητές, παραγωγούς και εκθέτες.
Χρηματοδοτικά εργαλεία:
- Πρόγραμμα “Φιλόδημος”
- Δημοτικοί πόροι