Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 30΄, Μαγείρεμα: 55΄
Υλικά για 8 άτομα:
Διαδικασία:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρύζι, 1 κουτ. σούπας αλάτι και ζεστό νερό τόσο ώστε να το καλύπτει καλά και το αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να μουλιάσει. Το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε καλά τρίβοντάς το με τα χέρια μας. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κουκουνάρια για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις σταφίδες και το ρύζι και σοτάρουμε για άλλα 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε την κανέλα, το μπαχάρι, αλατοπίπερο και 700 ml ζεστό νερό, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να πιει τα περισσότερα υγρά.
Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου μισή ώρα, ώσπου να φουσκώσει και να μαλακώσει. Ελέγχουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό – αν και το ρύζι είναι μουλιασμένο και η φωτιά πολύ χαμηλή, οπότε μάλλον δεν θα χρειαστεί.
Αποσύρουμε, αλείφουμε μια φόρμα του κέικ με βούτυρο και τη γεμίζουμε με το ρύζι. Στρώνουμε το ρύζι ομοιόμορφα, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά να απορροφήσει τους υδρατμούς και να «σταθεί».Ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;