keik-geografias2

Κέικ γεωγραφίας με άρωμα βανίλιας

28 Ιουλίου 201210:00

keik-geografias2Συνταγή για 8-10 άτομα


Υλικά:

Για το κέικ:

150γρ. βούτυρο ανάλατο

1 φλιτζάνι (220γρ.) ζάχαρη άχνη

2 αυγά

3 συσκευασίες βανίλιας

2 1/2 φλιτζάνια (375 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φλιτζάνι (250ml) γάλα

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο

Για το γλάσο σοκολάτας:

1 φλιτζάνι (150 γρ) ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

20γραμ. βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια

2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκατοστών ή μια φόρμα για κέικ, και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Χτυπάμε τα 150γρ. βούτυρο και το 1 φλιτζάνι (220 γρ) ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα 2 αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα, και την βανίλια.

Προσθέτουμε και τα 2 1/2 φλιτζάνια (375 γρ) αλεύρι και 1 φλιτζάνι (250 ml) γάλα, και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.

Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα μέρος, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε εναλλάξ κουταλιές από τα δύο μίγματα στο ταψί ή στη φόρμα μας.

Αφήνουμε το κέικ να ψηθεί για 40-45 λεπτά. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο περνώντας ένα καθαρό μαχαίρι στο κέντρο του κεικ μας και αν βγαίνει καθαρό τότε είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει.

Φτιάχνουμε το σοκολατένιο γλασο για κεικ: Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 φλιτζάνι (150γρ.) ζάχαρη άχνη, 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο, 20 γραμ.βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, και 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα ωραίο παχύρευστο γλάσο. Πριν σερβίρουμε το κέικ, το περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας. Απολαύστε!!

Πηγή : xs-recipes.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr