Κέικ καρότου με ινδοκάρυδο

24 Φεβρουαρίου 202012:36

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 5-6 λεπτά ώστε να αφρατέψει το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. από το αλεύρι, αλάτι, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Περιμένουμε να απορροφηθεί το πρώτο για να βάλουμε το επόμενο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα καρότα, το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 10×30 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Σερβίρουμε με την άχνη και τα φύλλα μέντας.
akispetretzikis.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr