Προετοιμασία: 35΄, Ψήσιμο: περίπου 1 ώρα
Γλάσο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα διαμέτρου 28 εκ. και στη συνέχεια την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ με το γάλα και έπειτα το γιαούρτι με τις βανίλιες.
Σταματάμε το χτύπημα, κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με κουτάλα ή σπάτουλα.
Κρατάμε περίπου 2 κουτ. σούπας από τα καρύδια (για γαρνίρισμα) και τα ενσωματώνουμε και αυτά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν έχει ψηθεί το κέικ και το βγάζουμε από τον φούρνο.
Βάζουμε τη μερέντα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνουμε το κέικ και γαρνίρουμε με τα λίγα καρύδια που κρατήσαμε την ώρα που είναι ζεστό το γλάσο για να κολλήσουν.
Μυστικό
Είναι πολύ νόστιμο και χωρίς γλάσο ή με κάποιο άλλο της αρεσκείας μας.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;