Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου τεύχους του περιοδικού «Ζάχαρη & Αλεύρι» ετοιμάζουμε ένα από τα γλυκά του αφιερώματος με καλοκαιρινά φρουτογλυκά!
Μερίδες: 1 ταψί 20 – 22 εκ. / Προετοιμασία: 20΄ / Χρόνος: περίπου 40΄ Βαθμός Δυσκολίας:Μέτριας Δυσκολίας
Υλικά
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το ανθότυρο, μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι, το ξύσμα και τα βερίκοκα και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
(πηγή:Καθημερινή)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;