Κέικ σοκολάτας με σταφίδες και ξηρούς καρπούς

18 Απριλίου 201618:55

Υλικά:

1 κ.γ. βανίλια
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά φρέσκα
250 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. λικέρ
400 γρ. καστανή ζάχαρη
400 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. μαύρη κουβερτούρα
150 γρ. κακάο
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. καρυδόψιχα
50 γρ.αμύγδαλα
άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα το μίγμα σε χαμηλή φωτιά.

Λιώνουμε το βούτυρο το ρίχνουμε στο μίξερ, προσθέτουμε τηνζάχαρη και έπειτα τα αβγά ένα-ένα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα, το αλεύρι, το κακάο, και αφού έχουμε θρυμματίσει τα καρύδια και την αμυγδαλόψυχα στο μπλέντερ τα προσθέτουμε και αυτά στο μίξερ. Ακολουθούν η βανίλια, το λικέρ, το πάουντερ.

‘Εχουμε βουτυρώσει την φόρμα μας και πασπαλίσει με ελάχιστο αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ μας.

Το μίγμα το ανακατεύουμε στο μίξερ για 5 λεπτά. Αφού είναι έτοιμο απλώνουμε το μισό στην φόρμα, ρίχνουμε τις σταφίδες και από πάνω το υπόλοιπο μίγμα μας.

Τέλος βάζουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 1 τέταρτο. Όταν είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. (μια τέλεια παραλλαγή για βασιλόπιτα για τους λάτρεις της σοκολάτας.)

Πηγή: greekcook.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr