Κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας – Hiyunkiar-beyiendi

24 Ιανουαρίου 201414:00

Το κλασσικό πλέον γευστικό Τούρκικο γευστικότατο κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας

Συστατικά:
1 1/2 κιλό μπούτι αρνιού ή μοσχάρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
3 μελιτζάνες περίπου 1 1/2 κιλό
3 ντομάτες, αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες
1 κουταλιά σούπας γλυκιά πάπρικα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ρίγανη

Για την κρέμα μελιτζάνας
1 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας γεμάτες αλεύρι
100 γρ. κασέρι τριμμένο
μοσχοκάρυδο
3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες:
Pοδίζουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο.

Προσθέτουμε το κρέας ανακατεύντας καλά, για να ροδίσουν όλα τα κομμάτια. Σβήνουμε με τον πολτό της ντομάτας.
Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, πιπέρι και ζάχαρη και ψήνουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει λίγη σάλτσα.

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκαζάκι. Σε μία κατσαρόλα ροδίζουμε το αλεύρι με το βούτυρο.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια, προσέχοντας να μη σβολιάσει. Όταν πήξει η κρέμα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τρίμμα από μοσχοκάρυδο.

Πηγή : gourmed.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr