Ο 17χρονος Βαγγέλης Σαρήμπογιας συνεχίζει μια μακρά οικογενειακή παράδοση παρασκευής αλλαντικών που χάνεται στα βάθη της Ανατολίας. Είναι ο νεαρότερος σε ηλικία αλλαντοποιός, “πέμπτης γενιάς Sary” όπως ο ίδιος δηλώνει χαμογελώντας και στέκεται ήδη επάξια στο πλευρό του θείου και του πατέρα του, στο πλευρό της τέταρτης γενιάς. Συνεχίζει έτσι μια ιστορία που ξεκινά στα τέλη του 19ου αιώνα από το Αγιάσι της Μικράς Ασίας και φθάνει μέχρι σήμερα.
Ξεχωριστές γεύσεις, αυθεντικές συνταγές γεμάτες μνήμες, αλλαντικά από βοδινό ή μοσχαρίσιο κρέας καπνισμένα σε ξύλο οξιάς, μαγειρεμένα ή ωρίμανσης. Όπως εξηγεί ο Βαγγέλης Σαρήμπογιας ξεχωριστή θέση στα «Αλλαντικά Ανατολίας» έχουν οι καραμανλίδικοι παστουρμάδες από Μπούτι ή Ράχη Μόσχου, Πρόβειος και ο αυθεντικός καραμανλίδικος από Καμήλα, που κοστίζει και πιο πολύ .
Όσον αφορά στα μυστικά της παρασκευής; Ο νεαρότερος σε ηλικία παστουρματζής είναι αποκαλυπτικός: «Ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής τους, οι εξαρετικές πρώτες ύλες, το ιδανικό κλίμα στους πρόποδες του όρους Φαλακρού Δράμας, όπου ανθούν αρωματικά φυτά βρίσκονται τα εργαστήρια με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις διασφαλίζοντας την πιστοποιημένη ποιότητα και τις αυθεντικές γεύσεις.» Όσον αφορά στα όνειρα του νεαρού αλλαντοποιού; «Να συνεχίσω την παράδοση» δηλώνει χωρίς δεύτερη σκέψη και σπεύδει να προσθέσει «έτσι όπως με έπαιρνε εμένα ο πατέρας μου από μικρό κοντά στη δουλειά να παίρνω κι εγώ τα παιδιά μου και η Καραμανλίδικη παράδοση να συνεχίζεται.»
Πηγή: ert.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;