light-kong-pao-kotopoulo_copy

Κοτόπουλο Kong Pao

16 Ιανουαρίου 201211:23

light-kong-pao-kotopoulo_copy

Κοτόπουλο κουνκ πάο! Προσθέστε γιαούρτι για πιο ελληνική γεύση ή κρατήστε απλά την αυθεντική ασιάτικη συνταγή.


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

YΛΙΚΑ (4 άτομα)

2 στήθη κοτόπουλο

4 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 φλ. κάσιους

1 κ.σ τζίντζερ

3 κ.σ σόγια σος

3 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο

1/2 φλ. γιαούρτι άπαχο (προαιρετικά)

1 κ.γ ζάχαρη

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ cornflour

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και το ανακατεύουμε με το cornflour.

2.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε στη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και τη ζάχαρη.

3.Σε ένα wok ή αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το κοτόπουλο, δεν χρειάζεται να βάλετε λάδι.

4.Το αφήνουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα, για περίπου 5-6 λεπτά.

5.Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και ρίχνουμε το τζίντζερ, τα αλάτι, πιπέρι και τα κρεμμυδάκια.

6.Προσθέτουμε το μείγμα με τη σόγια σος που είχαμε φτιάξει, το κοτόπουλο και τα κάσιους.

7.Ανακατεύουμε, το αφήνουμε για 1-2 λεπτά να ζεσταθεί.

8.Ρίχνουμε και το γιαούρτι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.

9.Σερβίρουμε με ρυζάκι.

http://lightsintages.blogspot.com

www.mpatzakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr