kotopoulos-shawarma_copy

Κοτόπουλο Shawarma

4 Ιουνίου 201213:00

kotopoulos-shawarma_copyΈνα κλασικό λιβανέζικο πιάτο. Η φωτιά του κοτόπουλου, η δροσιά του γιαουρτιού και οι αραβικές πίτες θα μας φέρουν στο στόμα γεύσεις ανατολής.


Συστατικά

 300 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια

2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κ.γ. κάρυ

2 κ.γ. ελαιόλαδο έξτρα

3/4 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. κύμινο

3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

1/2 φλ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

2 κ.γ. ταχίνι

1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένο)

2 κ.γ. χυμό λεμονιού

αραβικές πίτες

1 φλ. ψιλοκομμένο μαρούλι

1 ντομάτα μεγάλη και ώριμη κομμένη σε λεπτές φέτες

Περιγραφή Συνταγής

1.Προθερμαίνουμε το γκριλ και κόβουμε το κοτόπουλο σε 16 κομμάτια.

2.Μαρινάρουμε το κοτόπουλο σε ένα βαθύ μπολ με όλα τα συστατικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

3.Προετοιμάζουμε τη σάλτσα, αναμειγνύοντας το γιαούρτι με τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

4.Ψήνουμε στη σχάρα του γκριλ το κοτόπουλο, αλείφοντάς το με λίγο ελαιόλαδο και το γυρνάμε κάθε 4 λεπτά.

5.Τοποθετούμε και τις πίτες στη σχάρα και τις γυρνάμε από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθούν. Τις ανοίγουμε και τοποθετούμε μέσα 4 κομμάτια από το κοτόπουλο, τη σάλτσα του γιαουρτιού, το μαρούλι και τη ντομάτα.

Πηγή : www.lovecooking.gr

www.mpatzakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr