Κουνέλι με δεντρολίβανο ξίδι και μέλι

27 Ιουλίου 201419:55

Υλικά

  • 1 κουνέλι, 1200γρ. περίπου
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κουνέλι σε μερίδες. Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κουνέλι ώσπου να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς. Αν δε χωράνε όλα τα κομμάτια, τα σοτάρετε λίγα λίγα. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε πιατέλα.

Βήμα 2

Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι. Το σοτάρετε καλά φροντίζοντας να μη μαυρίσει και ξαναβάζετε μέσα το κουνέλι. Προσθέτετε το δεντρολίβανο και ανακατεύετε μια-δυο φορές. Σβήνετε με το ξίδι, το αφήνετε να εξατμιστεί και ρίχνετε το μέλι διαλυμένο σε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό. Αφήνετε το μίγμα να πάρει βράση, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζετε ώσπου να γίνει τρυφερό το κουνέλι, για 1½ ώρα περίπου και να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 3

Το σερβίρετε με ταλιατέλες βουτύρου πασπαλισμένες με λίγη κεφαλογραβιέρα. Φυσικά, στο σερβίρισμα, το περιχύνετε με τη νόστιμη σάλτσα.

Tip
* Το κρέας του κουνελιού είναι στεγνό και αξίζει τον κόπο να το απολαύσετε όσο είναι ακόμα ζεστό και με μπόλικη σάλτσα για να μαλακώσει καλά.

  • Μερίδες : 5-6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος ψησίματος : 1:50 h
  • Έτοιμο σε : 2:0 h

Πηγή:www.olimagazine.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr