Κρέμα από στήθος κοτόπουλου. Ταβούκ Γκογσού (Tavuk gogsu)

24 Ιουλίου 201317:00

Μοναδικής νοστιμιάς γλυκό με βάση το αλεσμένο στήθος κοτόπουλου. Εύκολη στην παρασκευή της, εντυπωσιάζει με την πλούσια γεύση της και μας προκαλεί να την φτιάξουμε και να εντυπωσιάσουμε σε όποιο τραπέζι την προσφέρουμε.

Συστατικά

1 λίτρο πλήρες γάλα
600 γρ. ρυζάλευρο
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 στήθος κοτόπουλο
το ξύσμα από 1 βανίλια ξυλάκι
350 γρ. ζάχαρη
κανέλα για πασπάλισμα

Τρόπος παρασκευής συνταγής
Βάζουμε το κρύο γάλα σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τα δύο είδη αλευριού.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα αφήνουμε να λιώσουν βράζοντας ανακατεύοντας συνεχώς για 20 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και ξύνουμε τη βανίλια.
Χτυπάμε την κρέμα με μίξερ χειρός να αφρατέψει για 10 λεπτά.
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 20 – 25 λεπτά μέχρι να λιώνει.
Το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ με τρεις κουταλιές από την κρέμα μας.
Τα χτυπάμε καλά για να γίνουν αλοιφή και τα προσθέτουμε στην υπόλοιπη κρέμα, την οποία ξαναχτυπάμε με το μίξερ για τρία λεπτά.
Απλώνουμε την κρέμα μας σ’ ένα ταψί και την βάζουμε στο ψυγείο.
Με μια σπάτουλα σερβίρουμε το γλυκό μας πασπαλίζοντάς το με αρκετή κανέλα.

Από το βιβλίο του Ηλία Σκουλά Σμύρνη, γεύση πανιώνιος…

lovecooking.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr