Συνοδευτικό πιάτο από την Μάλτα
350gr kusksu (πλιγούρι)
250gr φασόλια χάντρες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδο
400γρ τοματοχυμός
2 κ.σ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
5 φύλλα δάφνης
λίγο κουνουπίδι ψιλοκομμένο
1 και 1/3 λίτρα βραστό νερό
αλάτι και φρέσκο πιπέρι
1.Ζεστάνετε λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το σκόρδο, και ανακατέψτε για 2 λεπτά. Προσθέστε τα φασόλια, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Συνεχίστε να ανακατεύετε συχνά.
2.Προσθέστε τον ντοματοχυμό, την πάστα ντομάτας, τη δάφνη το κουνουπίδι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.
3.Προσθέστε το νερό και αφήστε να βράσει. Προσθέστε το πλιγούρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς, ώστε να μην κολλήσει το πλιγούρι.
4.Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε το τυρί, σκεπάστε και συνεχίστε να ανακατεύετε για 5 ακόμη λεπτά.
5.Τρίψτε γραβιέρα από πάνω και σερβίρετε.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;