Μια παραλλαγή στο περίφημο μιλανέζικο πιάτο
Συστατικά συνταγής
Αλευρώνουμε τα μπουτάκια και τα τινάζουμε για να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε σ’ ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, την ντομάτα, το ζωμό, το ξύσμα και τους χυμούς.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα, με το σκεύος ξεσκέπαστο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και βάζουμε το κοτόπουλο σε πυρέξ και από πάνω του την σάλτσα. Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο al dente και μόλις γίνει το κοτόπουλο τις ρίχνουμε στο πυρέξ, ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;