Λάχανο με κιμά στο φούρνο

27 Απριλίου 201720:00

Ένας νόστιμος τρόπος να φτιάξουμε το λάχανο στο φούρνο.

Συστατικά
  • 1 Άσπρο λάχανο, περίπου 1 κιλό
  • 2 Κρεμμύδια
  • 4 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
  • 400 γρ. Κιμάς από βοδινό κρέας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα,
  • 2 κουταλιές της σούπας Πελτε ντοματα
  • 300 ml Ζωμός απο κρέας
  • 300 γρ Φέτα
  • 2 αυγα
  • 250 ml Γάλα η φυτικη κρεμα γαλακτος
  • 1 δόντι Σκόρδο
  • φρέσκια μαντζουράνα η ξερή
  • Θυμαρι φρέσκο η ξερό
  • Τσίλι ,πιπέρι ,αλάτι, μπουκοβο
  • 50 γρ. παρμεζανα
  • 6 φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβακια Η αν δεν έχουμε βαζουμε 1 κουτί ντοματα με κομματάκια, Καλα θα ειναι να βαλουμε απο αυτή που κανουμε πίτσα
Οδηγίες
  1. Κόβουμε Το κοτσάνι απο το λάχανο, αφαιρέστε τα εξωτερικά φύλλα και κόψτε σε λεπτές λωρίδες. Τα κρεμμύδια τα κόβουμε σε ζάρια.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, και ρίχνουμε τα κρεμμυδια, το σκόρδο κομμένο σε κυβακια, αφήστε τα κρεμμύδια να ροδίσουν. Προσθέστε τον κιμά και καβουρντιζουμε για 5 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε το φαγητό. Ριχνουμε αλάτι και πιπέρι, Τσίλι και τα βότανα , ρίχνουμε και το λάχανο το γυρίζουμε λιγο και σκεπάζετε και τα αφήνετε να σιγοβράσει για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  3. Παιρνουμε ενα πυρεξ, το αλοιφουμε με βούτυρο. Μεσα σε ενα μπολα βαζουμε το ζωμο προσθέτουμε την πάστα ντομάτας τις ντοματες ,την κρεμα γαλακτος η το γαλα, τα αυγα, λιγο μπουκοβο, την παρμεζανα ,αλάτι πιπέρι, τα χτυπαμε λιγο με το σύρμα για να ανακευτουν Καλα.
  4. Βαζουμε μεσα στο πυρεξ το λάχανο και περιχυνουμε με το μειγμα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Τρίβουμε τη φέτα και πασπαλίζουμε. Ψηνουμε περίπου 45 λεπτά. Αν παρει γρήγορα χρωμα, βαζουμε κατα το τέλος ενα αλουμινοχαρτο επανω στο φαγητό.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr