Μαντί – μικρά ραβιολάκια με κρέας και σώς γιαούρτι

17 Σεπτεμβρίου 201316:00

‘Ενα πιάτο κοινό σε Λίβανο,Μαρόκο,Τουρκία και Τυνησία

Συστατικά:

( Για τη Ζύμη )
½ κιλό αλεύρι
12 κουτ.της σούπας αλάτι
2 αυγά
1 κουτ.σούπας λάδι
150 γρ. Γάλα ή νερό.

( Για τη γέμιση )
500 γρ.αρνίσιο κιμά
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι,πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαιντανό

Οδηγίες:
Εκτέλεση (Ζύμη)
Επάνω σε ένα μαρμάρινο πάγκο βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε το κέντρο με το χέρι και βάζουμε ολα τα υλικά. Ζυμώνουμε ζωηρά, σχηματίζουμε κύλινδρο, ενώνουμε τις δύο άκρες,πάλι ζυμώνουμε κ.ο.κ. Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια βρεγμένη πετσέτα για μισή ώρα. Συνεχίζουμε με το ίδιο τρόπο για άλλες τρεις φορές.Κόβουμε το ζυμάρι σε πέντε ίσα μέρη κι ανοίγουμε φύλλο το καθένα με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 25 εκατοστά, πασπαλίζοντας διαρκώς με αλεύρι.Κόβουμε κάθε φύλλο μας σε μικρά κομμάτια τετράγωνα ή στρογγυλά ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στα μαντι μας.

Εκτέλεση (Γέμιση)
Γεμίζουμε τα μαντί με τον κιμά και τα κλείνουμε σκεπάζοντας την μια πλευρά με την άλλη και πιέζοντας τις άκρες για να κλείσουν σωστά, ενώ τις στρίβουμε για να πάρουν το σχήμα σαν τορτελόνια (μπορούμε να κάνουμε και πουγκάκια, ή κι άλλα σχήματα). Τα βράζουμε μέσα σε ζωμό κρέατος και τ’ αδειάζουμε στο πιάτο. Περιχύνουμε με αραιωμένο σκορδάτο γιαούρτι σακκούλας και ζεσταίνουμε το πιάτο πάνω στη φωτιά. Ρίχνουμε από πάνω καμμένο βούτυρο και κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε το μαντι ζεστό.

Συνταγή από το εστιατόριο Pandeli

Πηγή : gourmed.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr