Mantoloana

27 Μαρτίου 201022:00

mantoloana1_copyΑυτό το εύκολο και γευστικό πιάτο μας έρχεται από τη Νέα Ορλεάνη και είναι πρόταση των φοιτητών του πανεπιστημίου Rollins.

Συστατικά συνταγής

  • 8 φέτες μπέικον κομμένα σε λωρίδες
  • 4 με γάλα χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Από τα βασικά υλικά

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 100 ml ζωμός λαχανικών
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, ο χυμός
  • Αλάτι / πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες συνταγής

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος με καπάκι βάζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά. Ακολούθως προσθέτουμε το μπέικον και τα λουκάνικα πάνω από τις πατάτες και επαναλαμβάνουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε το περιεχόμενο. Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Διάρκεια: Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 55 λεπτά όπως αναφέρει το www.lovecooking.gr

www.mpatzakidis.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr