Υλικά
Φτιάχνετε τη μαρέγκα
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα βάζετε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να χτυπηθούν στη µέτρια ταχύτητα, μέχρι να σφίξουν πολύ καλά και να κάνουν κορυφές που θα μένουν.
Αφού η μαρέγκα σας διογκωθεί σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε το μαστιχέλαιο και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε να ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ*.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 90-100°C. Σε ένα ταψάκι απλώνετε μια λαδόκολλα.
Μεταφέρετε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ και κόβετε πάνω στη λαδόκολλα σχήματα της αρεσκείας σας.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο τις μαρέγκες για περίπου 1 ώρα, ανάλογα το φούρνο.
Φτιάχνετε τη γέμιση
Κόβετε το λοβό κατά μήκος στη μέση, τον ανοίγετε και “ξύνετε” τα σποράκια με ένα μυτερό μαχαιράκι σε ένα μπολ.
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα σποράκια της βανίλιας.
Χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνουν σαντιγί.
Μοντάρισμα
Γεμίζετε τις μαρέγκες με τη σαντιγί βανίλια και τη μαρμελάδα κόκκινα φρούτα και διακοσμείτε ανάλογα.
Σημείωση: *Μαρίζ είναι η σπάτουλα από σιλικόνη που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για να αφαιρούνται από τα τοιχώματα ενός μπολ τα μίγματα που φτιάχνετε. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε επίσης όταν θέλετε να “στρώσετε” την επιφάνεια ενός γλυκού.
Πηγή:www.olivemagazine.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;