Κοτόπουλο Maryland (Maryland Chicken)
Υλικά για 4 μερίδες
350 ml ή 1 1 / 2 φλιτζάνια γάλα
25 γρ ή 1 / 4 φλιτζανιού αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι
4 στήθη κοτόπουλου
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό
75 γρ ή 1 1 / 2 φλιτζάνια τρίμματα ψωμιού
125 γρ ή 8 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
3 κουταλιές Φυτικά έλαια
1 / 2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας Αλεύρι
Προετοιμασία
1. Ρίξτε 4 κουταλιές γάλα σε ένα μπολάκι και το αλεύρι με το αλατοπίπερο σε ένα ρηχό πιάτο. Βουτήξτε το κοτόπουλο στο γάλα, μετά περάστε το από το αλεύρι, τινάζοντας το περίσσιο αλεύρι . Αφήστε τα κομμάτια κοτόπουλο κατά μέρος για 10 λεπτά για να στεγνώσουν για λίγο.
2. Βάλτε το μείγμα των αυγών σε ένα πιάτο και τα τρίμματα ψωμιού σε ένα άλλο. Βουτήξτε τα στήθη, ένα κάθε φορά, στο αυγό και μετά περάστε τα από τα τρίμματα.
3. Λιώστε 75 γρ (6 κουταλιές της σούπας) από το βούτυρο μαζί με το λάδι σε ένα τηγάνι .. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, γυρίζοντας τα περιστασιακά, για 20 λεπτά, ή μέχρι να είναι έτοιμα και τρυφερά . Βάλτε τα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι και καλύψτε τα και να τα κρατήσετε ζεστά, ενώ θα ετοιμάζετε τη σάλτσα.
4. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα καραμελωθεί λίγο. Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι και αναδέψτε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε σταδιακά ανακατεύοντας το υπόλοιπο γάλα. Βάλτε την κατσαρόλα πίσω στην φωτιά και ανακατέψτε συνεχώς για 2 έως 3 λεπτά, ή μέχρις ότου η σάλτσα είναι παχιά και κρεμώδης.
5. Σερβίρετε τα ζεστά με την σος σε ξεχωριστό σκεύος και με την σαλάτα που προτιμάτε για διακόσμηση.
www.syntages-mageirikhs.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;