Mechoui από την Αλγερία
συστατικά
“3 1/2-4 κιλά αρνί (τα καλύτερα κομμάτια είναι ωμοπλάτη και παϊδάκια)
1 κουτ. σούπας πάπρικα
1 κουτ. γλυκού κύμινο
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
προσθέστε αλάτι ανάλογα με την προτίμησή σας”
Οδηγίες
Ξεπλύνετε το κρέας Αναμίξτε την πάπρικα, το κύμινο, το βούτυρο, αλάτι και αλείψτε με το μίγμα το αρνί. Χαλαρώστε λίγο την πέτσα ακριβώς κάτω από την ωμοπλάτη και βάλτε μέσα λίγο μίγμα. Ψήστε σε σχετικά ζεστό φούρνο με το σαρκώδες μέρος του κρέατος προς τα κάτω. Προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό και αλείψτε το κατά διαστήματα με το ζουμί του, ώστε να μην ξεραθεί το κρέας. Μετά από δύο ώρες, γυρίστε το κρέας και αφήστε να ψηθεί η άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει. Αφήστε να ψηθεί για άλλα τριάντα λεπτά και βγάλτε το, αφού πρώτα ελέγξετε ότι το κρέας είναι αρκετά μαλακό ώστε να κόβεται με τα δάχτυλα. Τοποθετήστε το σε ένα πιάτο χωρίς τη σάλτσα. Σερβίρετε ενώ είναι πολύ ζεστό, πασπαλισμένο με κύμινο και αλάτι.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;