Μοσχάρι μπρεζέ με διάφορα μανιτάρια
υλικά
1 κιλό μοσχάρι κομμένο μερίδες (ελιά ή κιλότο)
300 ml κρασί μαδέρα
10 γραμμ. ξερά μανιτάρια πορτσίνι
110 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι
170 γραμμ. άλλα φρέσκα μανιτάρια της επιλογής σας
2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι
1 φύλλο δάφνη
λίγο φρέσκο θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κ.σ. μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150oC. Μουλιάζουμε τα ξερά πορτσίνι σε 400 ml χλιαρό νερό για 1 ώρα. Σε μια μεγάλη πυρίμαχη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Βγάζουμε και κρατάμε σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα, αυξάνουμε τη θερμοκρασία και ροδίζουμε καλά το κρέας από κάθε πλευρά. Βγάζουμε το κρέας και κρατάμε τα κρεμμύδια. Σουρώνουμε τα ξερά πορτσίνι, κρατώντας το ζουμί, και τα ψιλοκόβουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε το αλεύρι επάνω στο λάδι που έχει μείνει στη κατσαρόλα, προσθέτουμε τον ζωμό από τα μανιτάρια και ανακατεύουμε με το σύρμα ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τη μαδέρα, ανακατεύουμε και μόλις το φαΐ μας πάρει βράση, ρίχνουμε τα ξερά πορτσίνι, τα κρεμμύδια, το κρέας, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στον φούρνο για 1½ ώρα στους 150οC. Χοντροκόβουμε όλα τα φρέσκα μανιτάρια. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τον φούρνο, βάζουμε μέσα τα μανιτάρια και ανακατεύουμε προσεκτικά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, αν χρειάζεται. Τοποθετούμε πάλι το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1½ ώρα.
Μίνα Κακανιά, Αργύρης Καλλιανιώτης (οινικές προτάσεις), από το ΒΗΜΑgourmet
Πηγή : www.homefood.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;