Naan bread

18 Αυγούστου 201009:45

naan_breadΤο Naan μοιάζει με ψωμί πίτα με καταγωγή από την Κεντρική Ασία.

 

Συνήθως σερβίρεται ζεστό με βούτυρο ή γεμιστό με κιμά ή αρνίσιο κρέας διάφορα καρυκεύματα ή ακόμη με σταφίδες και καρύδια.

Υλικά

  • 1κουταλάκι μαγιά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 200 γρ αλεύρι μαλακό
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1κουταλιά της σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Διαδικασία

Σε μικρό μπολάκι διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι του καφέ χλιαρό νερό. Αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 5 λεπτά

Σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε 15 λεπτά σκεπασμένο με πετσέτα σε χλιαρό σημείο να φουσκώσει.

Πλάθουμε σε πίτες πλατιές μακρόστενες ή στρογγυλές

Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε καρυκεύματα στη ζύμη όπως κολίανδρο σκόνη ή σκόρδο σκόνη.

Προέλευση: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2275&Itemid=49#ixzz0wwvJzQTq

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr