Το Naan μοιάζει με ψωμί πίτα με καταγωγή από την Κεντρική Ασία.
Συνήθως σερβίρεται ζεστό με βούτυρο ή γεμιστό με κιμά ή αρνίσιο κρέας διάφορα καρυκεύματα ή ακόμη με σταφίδες και καρύδια.
Υλικά
Διαδικασία
Σε μικρό μπολάκι διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι του καφέ χλιαρό νερό. Αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 5 λεπτά
Σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε 15 λεπτά σκεπασμένο με πετσέτα σε χλιαρό σημείο να φουσκώσει.
Πλάθουμε σε πίτες πλατιές μακρόστενες ή στρογγυλές
Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε καρυκεύματα στη ζύμη όπως κολίανδρο σκόνη ή σκόρδο σκόνη.
Προέλευση: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2275&Itemid=49#ixzz0wwvJzQTq
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;