Noodles Σινγκαπούρης
Συστατικά
8 ουγγιές ξηρά noodles ρυζιού
2 αυγά χτυπημένα
1 κουτ.σούπας λάδι σουσαμιού
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο αλεσμένο πιπέρι
3 κουτ.σούπας λάδι φιστικιού
1 ½ κουτ.σούπας τεμαχισμένο σκόρδο
1 κουτάλι σούπας φρέσκια πιπερόριζα λεπτοκομμένη
6 φρέσκα κόκκινα ή πράσινα chiles λεπτοκομμένα
6 φρέσκα ή κονσερβοποιημένα κάστανα ξεφλουδισμένα
Μαγειρεμένο ζαμπόν λεπτοκομμένο
3 scallions, που τεμαχίζονται λεπτά
4 ουγγιές μικρές γαρίδες ξεφλουδισμένες
1 1/2 μικρά, γλυκά παγωμένα μπιζέλια ξεπαγωμένα
Φύλλα Cilantro, για να διακοσμήσουν
Σάλτσα κάρρυ
ελαφριά σάλτσα σόγιας 2 κουταλιών σούπας
ινδική συρραφή ή σκόνη κάρυ του Μάντρας 3 κουταλιών σούπας
κρασί ρυζιού Shaoxing 2 κουταλιών σούπας ή ξηρό σέρρυ
1 ζάχαρη κουταλιών σούπας
1 άλας κουταλάκι του γλυκού
1 κουταλάκι του γλυκού άλεσε πρόσφατα το μαύρο πιπέρι
1 κονσερβοποιημένο φλιτζάνι γάλα καρυδών
Οδηγίες:
Ενυδατώστε noodles ρυζιού σε ένα κύπελλο του θερμού ύδατος για 25 λεπτά, κατόπιν τα στραγγίξατε σε ένα τρυπητό ή ένα κόσκινο.
Σε ένα μικρό κύπελλο, συνδυάστε τα αυγά με το έλαιο, το αλάτι, και το πιπέρι και το παραμέρισμα σουσαμιού.
Θερμάνετε ένα wok πέρα από μια υψηλή θερμότητα, κατόπιν προσθέστε το λάδι φιστικιών. Όταν είναι πολύ καυτό και καπνίζοντας ελαφρώς, προσθέστε το σκόρδο, την πιπερόριζα, και chiles και τα ανακατώνω-τηγανητά για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα κάστανα ύδατος, τα μανιτάρια, το χοιρινό κρέας ή το ζαμπόν, και τα scallions και τα ανακατώνω-τηγανητά για 1 λεπτό. Κατόπιν προσθέστε noodles, τις γαρίδες, και τα μπιζέλια και τα ανακατώνω-τηγανητά ρυζιού για άλλα 2 λεπτά. Προσθέστε όλα τα συστατικά σάλτσας και μαγειρέψτε πέρα από μια υψηλή θερμότητα για 5 λεπτά ή έως ότου έχει εξατμίσει το μεγαλύτερο μέρος του υγρού. Τώρα χύστε το μίγμα αυγών πέρα από noodles και τα ανακατώνω-τηγανητά συνεχώς έως ότου έχει θέσει το αυγό. Γυρίστε noodles προς μεγάλο platter, διακοσμήστε με τα φύλλα cilantro και εξυπηρετήστε αμέσως.
www.kitchencookingrecipes.com
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;