kotopoulooriental01_copy

Κοτόπουλο oriental με σάλτσα λεμόνι – τζίντζερ

16 Απριλίου 201122:00

kotopoulooriental01_copyΆρωμα ανατολής και μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξουμε ένα νόστιμο πιάτο με κοτόπουλο

Συστατικά συνταγής

  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου στήθος & μπούτι
  • 350 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε ψιλοκομμένες φετούλες
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ¼ κούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 κ.σ lemongrass (σιτρονέλα)
  • ½ κούπα ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.γ κορν φλάουερ
  • 1 κ.σ ψιλοκομμένο σέλερι
  • 1 κ.σ σουσάμι
  • 3 κ.σ σησαμέλαιο
  • 1 κ.σ φυστικέλαιο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες συνταγής

Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο σε μπαστουνάκια. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το lemongrass, το σέλερι, το σουσάμι και το φυστικέλαιο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Στο γουόκ σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και την πιπεριά για 2 -3 λεπτά. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο, το προσθέτουμε και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Διαλύουμε στο ζωμό λαχανικών το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο γουόκ μαζί με τη μαρινάτα. Αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Διάρκεια: Προετοιμασία 3-4 ώρες, μαγείρεμα 20 λεπτά

http://www.lovecooking.gr/

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr