Κοτόπουλο κινέζικο με ρίζα τζίντζερ και oyster sauce
Υλικά (για 2 άτομα):
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι να κάψει στο wok (αν δεν έχουμε, μεγάλο τηγάνι θα την κάνει τη δουλειά). Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το σουσάμι (προσοχή γιατί σκάει!), την σάλτσα σόγιας.
Οταν το κρεμμύδι τσιγαριστεί ελαφρά (και οι πρώτοι σπόροι σουσαμιού έχουν αρχίσει να σκάνε), χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την ρίζα τζίντζερ (βοήθεια ρε! Την ελληνική λέξη κάποιος!!!) και το κοτόπουλο. Δυναμώνουμε την φωτιά και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο ανακατεύοντας συνέχεια (και διαολεμένα).
Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την oyster sauce και αφήνουμε να τηγανιστεί το κοτόπουλο για άλλα 5 λεπτά, ανακατέυοντας συχνά. Τα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε και την πιπεριά.
Ετοιμο. Σερβίρουμε με ρύζι, είτε απλό βραστό, είτε αυγοτηγανισμένο ‘a-la-zavalos’.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;