Πανγκάσιους στο φούρνο με κρεμώδη σάλτσα κάρυ

31 Ιανουαρίου 201414:00

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
1 κιλό φιλέτα ψαριού πανγκάσιους
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού κρόκο κοζάνης
1 1/2-2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Βάζουμε μέσα σε ένα γουδί της σκελίδες σκόρδου με το αλάτι και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε στο γουδί το ελαιόλαδο, το κρόκο κοζάνης, το κάρυ και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα απαλό πολτό.
Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού σε αντικολλητικό πυρίμαχο ταψί και απλώνουμε το μίγμα του σκόρδου πάνω στο ψάρι σε όλα τα σημεία.
Περιχύνουμε τα ψάρια με τη κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Στα μέσα του ψησίματος ξεσκεπάζουμε το ταψί και με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα ψάρια με τα υγρά από το ταψί. Επαναλαμβάνουμε σε τακτικά χρονικά διαστήματα μέχρι να ψηθούν τα ψάρια και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε αυτή την ινδική συνταγή με ρύζι μπασμάτι.

Καλή Όρεξη!

Πηγή : www.xs-recipes.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr