Εύκολο / Προετοιμασία: 25΄, Αναμονή: 30΄, Μαγείρεμα: περίπου 25΄
Υλικά για 4 άτομα:
Διαδικασία:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια (και τα λευκά, και τα πορτσίνι), το σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 6 – 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
«Σβήνουμε» με το μπράντι (ή το κρασί) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παράλληλα σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αδειάζουμε στο σκεύος με τα μανιτάρια. (Κρατάμε όμως λίγο από το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη και το προσθέτουμε, αν θέλουμε το φαγητό μας πιο ζουμερό).
Ρίχνουμε τη ρίγανη, το μαϊντανό, τα τυριά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;