Πέστο (Pesto)
Υλικά
200 γρ. φυλλαράκια βασιλικού (πλυμένα και στεγνωμένα)
3 γεμάτες κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
μισό φλιτζάνι κουκουνάρι (κατά προτίμηση ελαφρώς καβουρντισμένο)
12 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
Προετοιμασία
Βάζουμε στο μπλέντερ το βασιλικό με το σκόρδο και το δουλεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, δουλεύουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να γίνει ομοιόμορφος πολτός.
Το μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;