Στιφάδο πιπεράτο (Philadelphia pepper pot)
Υλικά για 6 – 8 μερίδες
1 κότσι βοδινό κομμένο σε 3 κομμάτια
1 Bouquet garni ( Φύλλα δάφνης, μαϊντανού, θυμαριού (ή άλλων μυρωδικών) δεμένα σε μπουκέτο ειδικά για σούπες
6 μπαχάρια
5 λίτρα Νερό
1 / 2 κιλό πατσάς καθαρισμένος κομμένος σε κομμάτια 2 1 / 2 εκατοστών
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μεγάλα καρότα, ψιλοκομμένο
2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1 / 2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι χοντροκομμένο
2 μεσαίες πατάτες, σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ με 2 κουταλιές της σούπας νερό
15 γρ ή 1 κουταλιά της σούπας Βούτυρο
2 κουταλάκια ψιλοκομμένος μαϊντανός
Προετοιμασία
1. Βάλτε το κρέας, τα μυρωδικά , το πιπέρι και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Όταν αρχίζει να βράζει ξαφρίστε για να καθαρίστε την σούπα .
2. Μειώστε τη θερμότητα καλύψτε και σιγοβράστε για 2 1 / 2 ώρες.
3. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάλτε το κότσι στην άκρη.
4. . Αφαιρέστε το λίπος και τα κόκαλα και κόψτε το κρέας σε μικρούς κύβους.
5. Περάστε τον ζωμό από μία κρησάρα και βάλτε τον πάλι στην κατσαρόλα προσθέτοντας τον πατσά , το κρεμμύδι,τα καρότα, τα σέλινο, αλάτι, πιπέρι και το κόκκινο χοντροκομμένο πιπέρι .
6. Αφήστε το να βράσει και μειώστε την θερμότητα καλύπτοντας το. Σιγοβράστε για ακόμα 1 ώρα.
7. Προσθέστε τις πατάτες και τους κύβους τους κρέατος και συνεχίστε να σιγοβράζετε για 30 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να είναι έτοιμες.
8. Ρίξτε το κορν φλάουρ και το βούτυρο μέχρι να δέσει .
9. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε το ζεστό.
Πηγή: <a href=”http://www.syntages-mageirikhs.gr/” title=”Συνταγες Μαγειρικης”>Συνταγες Μαγειρικης</a>
www.mpatzakidis.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;