Pizza Napoletana

7 Φεβρουαρίου 201022:00

pizza_napolitanaPizza Napoletana

Υλικά

Για το ζυμάρι

  • · 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • · 1 πρέζα αλάτι
  • · 15 γρ. ξερή μαγιά διαλυμένη σε χλιαρό νερό

Για τη σάλτσα

  • · 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • · 1 σκελίδα σκόρδο
  • · 250 γρ. ντομάτα πασάτα (περαστή)
  • · 80- 100 γρ.μοτσαρέλα σε φέτες
  • · φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

Αφού αναμείξουμε τα υλικά της ζύμης, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό μέχρι το ζυμάρι να γίνει εύπλαστο, ζυμώνουμε για 10 λεπτά καλά και το αφήνουμε σε μία λεκάνη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη ντομάτα, λίγο αλάτι, το βασιλικό και ανακατεύουμε.

Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, τα ξαναπλάθουμε και στη συνέχεια σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη της pizza, (28 εκ. διάμετρο). Φροντίστε το στεφάνι της να είναι ανασηκωμένο προς τα πάνω για να φουσκώσει και να κρατήσει μέσα τη σάλτσα, και εν συνεχεία με κυκλικές κινήσεις με ένα κουτάλι απλώνουμε τη σάλτσα τοποθετούμε το τυρί και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω σε ελαφρά λαδωμένο ταψί .

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr