Πόσες φορές δεν έχει περισσέψει κοκορέτσι ή τηγανητή συκωταριά που την επόμενη μέρα δεν τρώγεται με τίποτα; Με αυτή τη συνταγή δεν θα μείνει τίποτα και θα εντυπωσιάσετε τους πάντες με την εφευρετικότητα σας.
Συστατικά συνταγής
- 2 κούπες ψιλοκομμένη συκωταριά ή συκωτάκια ψητά ή τηγανητά
- ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 8 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας γάλα
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 πατάτες τριμμένες στον μεγάλο τρίφτη καλά στεγνωμένες με χαρτί κουζίνας.
- ½ κούπα λάδι για τηγάνισμα
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες συνταγής
Τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα πυρέξ και προσθέτουμε τα συκωτάκια ή τη συκωταριά. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε στο σκεύος τις πατάτες, το μισό μαϊντανό, το κρεμμύδι και το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Διάρκεια: Προετοιμασία 15 λεπτά,μαγείρεμα 10-30 λεπτά