Πουτίγκα με φράουλες και τζίντζερ

28 Ιουνίου 201311:00

Μπορείς άραγε να φτιάξεις μια πουτίγκα χωρίς να χρησιμοποιήσεις υλικά όπως ζάχαρη, ζελατίνη και αυγά; Αμέ, στην ωμοφαγία όλα γίνονται, χάρη στον σπόρο που ακούει στο όνομα Chia!

Αυτοί οι μικροί ασπρόμαυροι σπόροι έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν μέχρι και εννέα φορές τον όγκο τους σε νερό και να δημιουργούν έτσι ένα ζελέ.

Οι διαλυτές ίνες στο ζελέ απελευθερώνουν αργά τους υδατάνθρακες στο σώμα, γεγονός πολύ χρήσιμο για τους διαβητικούς αλλά και για όσους κάνουν δίαιτα μιας και οι υδατάνθρακες αποδεσμεύονται αργά δημιουργώντας την αίσθηση του κορεσμού για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Για αυτό είναι διαδεδομένη η χρήση των σπόρων και για τον έλεγχο της όρεξης!
Οι σπόροι έχουν το διπλάσιο της πρωτεΐνης των σπόρων άλλων δημητριακών, το πενταπλάσιο του ασβεστίου του γάλακτος, βόριο που είναι ιχνοστοιχείο που βοηθά τη μεταφορά του ασβεστίου στα οστά, σίδηρο και μαγνήσιο, επίσης είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά και επιπλέον είναι η πλουσιότερη πηγή φυτικών ωμέγα-3 αλλά και καλή πηγή ωμέγα-6.

Συστατικά

7 κ.σ. σπόροι chia
1 φλ. φράουλες
1+3/4 φλ. γάλα αμυγδάλου
3/4 φλ. σκόνη τζίντζερ
2 χουρμάδες ή 1 κ.σ. μέλι

Τρόπος παρασκευής συνταγής

Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες, το αμυγδαλόγαλα, το τζίντζερ και το μέλι ή τους χουρμάδες και ανακατεύουμε καλά.
Έχουμε βάλει σε ένα άλλο μπολ τους σπόρους chia και ρίχνουμε το υγρό μείγμα, το οποίο πρέπει να είναι 2+1/4 cups (εάν είναι λιγότερο προσθέτουμε αμυγδαλόγαλα για να πετύχουμε την σωστή ποσότητα, τώρα εάν είναι περισσότερο απλά αφαιρούμε ότι περισσεύει).
Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα μέσα σε διάστημα 10 λεπτών.
Το μοιράζουμε στα μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4-8 ώρες, ώστε να απορροφήσουν τα chia όσο αμυγδαλόγαλα μπορούν και να πήξει η πουτίγκα μας.

Πηγή : Lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr