Ατομική Quiche Lorraine
συστατικά
1 φύλλο ζύμης σφολιάτα για αλμυρή πίτα (θα χρειαστούν περίπου 300 γρ. ζύμης)
4 αυγά
200 γρ. λαρντόν ή παντσέτα (σε κυβάκια)
200 ml κρέμα γάλακτος υγρή
100 ml γάλα
70 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
6 λωρίδες μπέικον για το σερβίρισμα”
Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε 6 δίσκους διαστάσεων ανάλογων με τις φόρμες που θα χρησιμοποιήσουμε. Βουτυρώνουμε τις φόρμες ή χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και στρώνουμε τους δίσκους φύλλου (οι οποίοι θα ξεπερνούν τα τοιχώματα της φόρμας). Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη ζύμη σε διάφορα σημεία και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Καβουρντίζουμε σε ένα τηγανάκι τα λαρντόν, χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία, και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Στο τέλος προσθέτουμε το έμενταλ και τα λαρντόν, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Αδειάζουμε την κρέμα στα φορμάκια, τα οποία όμως δε γεμίζουμε μέχρι πάνω, γιατί η γέμιση θα φουσκώσει και θα χυθεί. Ψήνουμε τα σουφλέ για 30 λεπτά στους 180° C. Σερβίρουμε με λωρίδες καβουρντισμένου μπέικον και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ μελιού και αρωματικά φυτά.
Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια φόρμα για τάρτα με διάμετρο 26 εκ. στη θέση των μικρών σκευών. Έτσι παρουσιάζεται, άλλωστε η κλασσική Quiche Lorraine.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;